Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
W niedzielę wyszliśmy na spacer po mieście - nie dało się jechać gdzieś w góry/lasu, bo byliśmy na weselu w sobotę 😜. I jak szybko wyszliśmy, tak szybko wróciliśmy, taki smród 🥺
Lepiej nie myśleć, co będzie dalej..
Do biegania wieczorem bez smogu dobra jest Magurka Wilkowicka, ostatnio parę razy byłem i jest OK. Tylko na samym dole lekko wali.
Prawie do końca asfalt, co ma wady (samochody) i zalety (można z czołówką zbiegać dość szybko bez strachu, że się człowiek wypieprzy po nocy i będzie bieda).
Muszę jeszcze na Hrobaczą Łąkę od Międzybrodzia spróbować, tam też zdaje się jest droga.
Nie tylko w Żywcu, jako kraj jesteśmy ciekawym miejscem na poniższej mapie, ze szczególnym uwzględnieniem Górnego Śląska i Małopolski...
https://airly.org/map/pl/
Ale u mnie aż tak nie czuć dymu z kominów. A obok bloków stoją domy, palą w piecach.
Całą młodość mieszkałem a to w domu, a to w starej kamienicy i się paliło w piecach i nigdy tak nie było czuć tego smrodu jak dziś w Żywcu. To jakby nie spalony koks, nie węgiel.